Терористична заплаха вдигна на крак полицията в Брюксел. Българският посланик предупреди колегите си да избягват да ходят в центъра на града.
„Брюксел ще бъде нападнат утре в 6 вечерта на площад Гран Плас от мъж с блуза в неонов цвят“. Това съобщение, написано на стената на сградата на Европейския парламент в Белгийската столица, вдигна на крак полицията в града.

В момента властите изследват случая и са иззели записите от видеокамерите около сградата, за да открият автора на посланието. То е подписано с името Абдула Хакими, като не е сигурно, че това е истинско име.
 
Страховитото послание беше разпространено в социалните мрежи от Еманюел Фулон, който работи е Европарламента. Съобщението е оставено вчера около 17.30 ч. вечерта, а заплахата е отправена за днес.

В тази връзка българският посланик в Белгия Мая Добрева отправи апел към сънародниците ни, работещи в институциите в Брюксел: Уважаеми колеги, Във връзка с отправени на уеб страницата на ЕП терористични заплахи, чиято достоверност все още се проучва от компетентните белгийски органи, моля всички вие, членовете на семействата ви и близките ви, пребиваващи заедно с вас, да провявявате повишена бдителност на обществени места в Брюксел в близките часове и дни, като по възможност да се избягва центърът на града – Grand Place и околностите.