Мъжът, който прегази десетки души с автомобила си в пешеходна зона в град Трир и уби поне двама от тях, очевидно е блъскал минувачите на случаен принцип. Това заяви говорител на местната полиция. 

Все още няма доказателства за мотива, заяви говорителят пред журналисти във вторник вечерта. По думите му, има голям брой ранени, но отказа да даде точна бройка.

Кървав ужас в Германия! Кола се заби в тълпа пешеходци ВИДЕО

Според полицията сред загиналите има и бебе. Ужасно е, че родителите трябва да оплакват смъртта на детето си, заяви премиерът Малу Драйер. Тя добави, че това е "много лош ден" за родния й град и страната. 

По-рано бе съобщено, че очевидци са видели как джипът блъска бебешка количка, а кметът на града разказа, че е видял на мястото на инцидента детска обувчица, а до нея трупа на дете.

Кметът на Трир плаче и разказва за касапницата с джипа, прегазил нарочно десетки ВИДЕО

Междувременно полицията потвърди, че малко дете е мъртво. 

В местна черква ще се проведе молитва за подкрепа на жертвите на инцидента. „Все още знаем твърде малко за обстоятелствата или предисторията, но инцидентът разтърси хората далеч извън град Трир“, каза католическият епископ Стефан Акерман. „Катедралата вече е отворена за молитва.“ Според информацията, камбаните трябва да бият във всички църкви в Трир в 20 часа.

"Заподозреният е разпитан", заяви говорител на полицията. Все още обаче нищо не е известно за мотива на мъжа. Разследването трябва да се проведе много внимателно, заяви министърът на вътрешните работи на Рейнланд-Пфалц Роджър Левенц.

Властите нямат доказателства за политически мотиви за инцидента в Трир, това научиха германските медии от средите за сигурност.

Водачът не е класифициран като опасен. 

Шофьорът е арестуван, а колата е иззета. Полицията съобщи, че става въпрос за 51-годишен германец от квартал Трир-Саарбург. Мъжът се е движил през пешеходна зона с джип и очевидно е удрял хора „на случаен принцип“.

Превод и редакция: БЛИЦ