Корупцията и мегаломанията доведоха Украйна до плачевното състояние, в което се намира в момента. Това заяви в интервю за Krytyka Polityczna бившият полски външен министър Радослав Сикорски, който сега е евродепутат.

Полският политик каза, че украинският елит крие корупцията и губи време като отвлича вниманието с истории за голямата игра със САЩ, Русия, Китай и Европа.

Цунами от уволнения и оставки заради корупция по върховете на властта в Украйна СНИМКИ

Бившият външен министър изтъкна, че след напускането на Съветския съюз Украйна е била в по-добро състояние от Полша, с плодородна земя, атомна електроцентрала и добре развита авиационна индустрия. А в началото на войната БВП на страната вече е четири пъти по-малък от този на Полша.

 

Бившият полски външен министър Радослав Сикорски

 

Сега украинците трябва да платят скъпо за действията на сегашното правителство, заключи Сикорски. Той бе политикът, който написа в Туитър "Благодаря, САЩ!", след взривяването на Северен поток 1 и 2.

Припомняме, че на 26 януари американският милиардер и основател на "Майкрософт" Бил Гейтс изненадващо за мнозина заяви, че правителството в Киев е едно от най-лошите в света заради голямата си корупция, което е много тъжно за народа на Украйна.

В същото време общественикът и журналист от Одеса Леонид Щекел нарича Украйна "страна, която не се страхува от корупцията". Той заяви, че финансовите престъпления в страната са станали още по-разпространени и това предизвика сериозни кадрови промени в Украйна.

Публицистът Матю Парис само преди дни написа в британското списание The Spectator, че Украйна ще остане корумпирана и бедна страна и след края на военните действия.  Украйна е много гъсто населена, много бедна и много далеч от модела на модерна и демократична западна държава - каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук