Полският премиер Доналд Туск беше глобен с 300 злоти /около 65 евро/, тъй като пропуснал заседание на парламента, като по това време отишъл да играе футбол с приятели, съобщават полските медии.
В неделя журналисти от една от полските телевизии засекли Туск, вицепремиера Гжегож Схетина и няколко политици от обкръжението на премиера да играят футбол, докато в същото време в Сейма, където те били длъжни да присъстват, се обсъждал отчетът на правителството за изпълнението на бюджета. Парламентът освен това гласувал пенсионната реформа. “Самият аз не виждам оправдание за постъпката си. Такова нещо не бива да се случва и повече няма да се повтори”, каза Туск днес, като поднесе публични извинения.
Съгласно закона обаче премиерът е бил глобен за любовта си към футбола. Председателят на Сейма му наложил глоба от 300 злоти /около 65 евро/ за отсъствие от парламентарно заседание без уважителна причина.
От своя страна политическият противник на Туск президентът Лех Качински реагира язвително на провинението на премиера. “И какъв беше резултатът? Премиерът спечели ли? Вкара ли два-три гола или не?”, каза Качински.
Интересното е, че самият премиер твърди, че не помни резултата от мача, посочва РИА “Новости”. /БЛИЦ