В деня на ракетната катастрофа в източната част на страната полският президент Анджей Дуда заяви, че не иска да допусне "война с Русия" в резултат на инцидента.

Полският лидер направи това изявление в разговор с руските шегаджии Владимир Кузнецов (Vovan) и Алексей Столяров (Lexus), които му се обадиха след инцидента и се представиха за френския президент Еманюел Макрон.

Руски комици, представящи се за Зеленски, разговаряха с Джордж Буш за биолабораториите в Украйна ВИДЕО

Във видеоклип, публикуван в социалните мрежи във вторник, мнимият Макрон пита Дуда дали свързва позицията на Киев по инцидента с постоянните искания на украинския президент Володимир Зеленски за нови доставки на оръжие.

"Повярвайте ми, аз съм изключително предпазлив. Не обвинявам руснаците, каза Дуда. Еманюел, мислите ли, че искам война с Русия? Не. Повярвайте ми, не искам това. Не искам война с Русия и съм изключително внимателен, повярвайте ми. Много съм внимателен."

 

 

"След взрива на ракета в Пшеводув в Източна Полша по време на серията от телефонни разговори с държавни глави и шефове на правителства полският президент Анджей Дуда е провел разговор с лице, която се е представяло за президента на Франция Еманюел Макрон", написаха от канцеларията на Дуда в  в Туитър.

"Президентът Анджей Дуда се ориентира, че е възможно да става въпрос за опит за измама и е приключил разговора. След тази връзка Канцеларията на президента на Република Полша незабавно е предприела съответни действия в сътрудничество със службите за изясняване на случая", се казва в изявлението на офиса на полския президент.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук