Поляк едва не взриви блока, в който живее, след като направи необичайно приспоспобление за оборудвания с газова уредба автомобил, съобщава изданието dziennikwschodni.pl.

Поляк реши да зареди автомобила си от домашна газова бутилка

Инцидентът в град Свидинка е станал в поделенкик, 15 октомври, когато местен жител усетил силна миризма на газ. Тя идвала от BMW, паркирано пред входа на кооперацията, в която живее. Мъжът се обадил на пожарната и полицията, които пристигнали за минути.

Поляк реши да зареди автомобила си от домашна газова бутилка

При проверката се оказало, че има теч в газовата система на автомобила. Това би трябвало да е нещо нормално, но след като колата била отворена, се оказало, че тя се зарежда от бутилка с газ за битови нужди. Тя била свързана с газовата уредба чрез самоделно направени маркучи. Именно от тях изтичал газ, което е можело за доведе до взрив.

Поляк реши да зареди автомобила си от домашна газова бутилка

Бутилката била разкачена, а полицията е започнала разследване. То показало, че самоделната уредба е дело на собственика на колата, който е подведен по отговорност. Срещу поляка са повдигнати обвинения в застрашаване на живота и здравето на хора, заради което може да лежи в затвора до 3 години.