Военната коалиция, водена от Саудитска Арабия, заяви, че е унищожила балистична ракета, изстреляна от йеменските шиитски бунтовници хуси, съобщи държавната телевизия в петък. Ракетата била изстреляна към саудитския град Джазан.


Хусите от Йемен заявиха по-рано през деня, че са изстреляли въоръжен безпилотен самолет срещу летище Абха, разположено в южната част на кралството. Съобщава се, че оръжието е уцелило целта.

Коалиционните сили съобщават за нападения на хусите за четвърти пореден ден.

Саудитска Арабия предложи на шиитските бунтовници в Йемен "всеобхватно" спиране на огъня. Това е част от предложения за прекратяване на катастрофалния конфликт, който продължава шеста година, информират АФП и АП.

Предложенията включват "всеобхватно спиране на огъня в страната под надзора на ООН", а също отваряне на голямо летище в столицата.

Миналата година Рияд обяви едностранно спиране на огъня, което се провали.

По-късно хусите отхвърлиха предложението на Рияд като "нищо ново" и настояха първо да бъде вдигната въздушната и морска блокада.

Саудитска Арабия трябва да обяви, че прекратява агресията и напълно вдига блокадата, отговори говорител на шиитските бунтовници.