Бившият президент на САЩ Бил Клинтън, хоспитализиран по-рано днес, може да бъде изписан от болницата още в петък. Това съобщи телевизионният канал KTLA.

"Бившият президент Клинтън е в медицински център, в който се възстановява от инфекция на пикочните пътища, която се е разпространила в кръвния поток. Лекарите казват, че той е в интензивно отделение поради причини за поверителност и реагира добре на антибиотици след два дни лечение. Може да бъде изписан още в петък", написа журналистът на телевизионния канал в Twitter.

Както бе съобщено по-рано, лекарите на бившия президент, Алпеш Амин и Лиза Бардак, казаха, че урологичните инфекции при възрастните хора не са рядкост и могат лесно да се лекуват. Клинтън посети Калифорния по работа за своята фондация. Той беше приет в болница във вторник, след като се почувства уморен и отиде в болницата за преглед, уточнява Фокус.

Уилям Джеферсън (Бил) Клинтън беше президент на САЩ от 1993 до 2001 г. Преди това той беше пет пъти избиран за губернатор на щата Арканзас, където е роден.