Майката на две деца е изпратила това селфи на своя брат минути преди да бъде удушена от шофьор. Причината за убийството е бил отказ на секс с него. Благодарение на тази снимка полицията е успяла да задържи убиеца.

Според информацията, 30-годишният жител на Башкирия Расим Садиков е убил жестоко Олга Емелянова, след като ѝ обещал романтичен пикник в покрайнините на руския град Салават. Смята се, че Олга, която наскоро се била развела с мъжаси, е срещнала своя убиец в сайт за запознанства. 


Садиков бил разпознат по снимка, която момичето изпратило на своя брат Евгени Андреев няколко минути преди убийството.  

 

Садиков е признал, че е задушил Олга с парче въже, след което е скрил трупа ѝ в храсти. Шест дни по-късно трупът ѝ бил намерен в гориста местност в покрайнините на града. По информация на НТВ, убиецът е смятал, че е направил всичко, за да не бъде хванат. Той се отървал от уликите  дори се преместил да живе в друг град. Не е имало нито един свидетел на убийството. Но той не отчел само едно нещо - жертвата си направила селфи с него преди смъртта си.  

Фото © VK / Ольга Емельянова

 

Няколко минути след изпращането на съобщението телефонът телефонът на жената спрял да отговаря. Семейството ѝ подало сигнал в полицията, била започната операция по издирването на жената. При задържането си Сидиков казал, че всичко в началото вървяло добре, а какво се случило след това той вече не помни. Полицията смята, че той е поискал секс от Олга, а тя му е отказала.  

Фото © VK / Денис Назаров

 

Садиков е задържан за два месеца, докато тече разследването. Той ще лежи 15 години. За двете деца, останали сирачета, се грижи баща им. В социалните мрежи той написа, че винаги е обичал и продължава да обича Олга. 

Превод и редакция: БЛИЦ