Най-малко 15 души са загиналите в резултат на терористичната атака недалеч от футболния стадион „Водафон Арена“ в центъра на турския град Истанбул, съобщава Azeri Press Agency. Колата - бомба избухна в истанбулския градски район Бешикташ часове след мача между футболните отбори „Бешикташ“ и „Бурсаспор“. Медиите и потребители в социалните мрежи разпространиха покъртителни снимки от трагедията.

Според турски телевизионен канал атаката е била срещу бус на жандармерията, която била разпределена край стадиона, за да поддържа реда.


„Смята се, че става дума за кола-бомба, която е атакувала точката, където са били разположени специализираните сили на реда след края на мача и до изхода, където са излизали феновете на Бурса.Събитията се се развили след като феновете вече са напуснали зоните около стадиона. Нямаме информация за броя на загиналите“, обясни пред медиите турският вътрешен министър Сюлейман Солу.Броят на пострадалите в резултат на терористичното нападение в центъра на турския град Истанбул нарасна до 38 души, съобщава руската агенция „РИА Новости“, позовавайки се на турска телевизия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!