Най-малко 23-ма души загинаха в сряда при отделни случаи в Гватемала. Става въпрос за катастрофа на пикап и въоръжено нападение, предават световните агенции.

Пикапът, превозвал 30 души, е катастрофирал в сряда в селските райони на Гватемала. Загинали са 17 души, а други 13 са били ранени. Сред загиналите има две деца. 

Кметът на град Джокотан, близо до руините на Копан в съседен Хондурас, потвърди броя на починалите и пострадалите. Районът, разположен на изток от град Гватемала, е беден и хората често се возят отзад на пикапи.

Хуан Рамон Диас заяви още, че камионът е претърпял повреда и шофьорът е излязъл да го поправи. Но не може да е забравил да задейства аварийната спирачка, защото камионът се е претърколил назад и се е хвърлил в малък каньон.

20-годишният шофьор е арестуван поради опасения, че местните жители може да го нападнат, което е често срещано в Гватемала.

Отделно от този инцидент, в друг - четирима мъже и две жени са били застреляни. Това се случва във вторник във воден парк в град Тикисате, южно от столицата. Според местните медии, жертвите са били заподозрени в кражба на камион, но все още няма потвърждение за това от властите, и съответно това може да е ответна атака.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук