Украйна трябва да бъде част от Русия, а Владимир Путин да бъде неин президент. Това заяви бившият депутат от Върховната Рада Олег Царев.

Той подчерта, че това е неговата гледна точка. Други украинци също трябва да изразят мнението си по този въпрос. Сега много от тях се страхуват открито да изразят подкрепа за Москва или да си сътрудничат с руските военни в териториите, завладени от тях, страхувайки се, че след специалната операция Москва ще ги остави под управлението на Киев и ще започнат репресии, пишат руски медии. 

Затова, смята Царев, руските власти трябва да обявят, че са готови да вземат под крилото си желаещите.

„Ако жителите на Украйна решат да се присъединят към Руската федерация, това не трябва да се предотвратява. Ако някои региони в Западна Украйна искат да останат независими, това също не трябва да се предотвратява. Трябва да ги дадем на Запада в замяна на отмяна на санкциите", каза украинският политик в интервю за Ukraine.ru. 

В същото време той предупреди, че Полша може да се опита да вземе част от западните украински територии под свой контрол. Това не бива да се допуска, защото в този случай ще получим трайно нестабилен регион с натовско оръжие и саботажни атаки.

Следователно, според Царев, въоръжените сили на РФ трябва първо да поемат контрола над цяла Украйна, а след това да решат бъдещата й съдба.

По-рано Съветът на федерацията посочи варианти за интеграция на Украйна с Русия.

Превод: БЛИЦ