Жителка на английския град Макълсфийлд, графство Чешир, твърди, че предновогодишното посещение на салон за маникюр я спасил от смъртоносна болест, съобщава „Дейли мейл“.
54-годишната Сара Бъроуз (Sarah Burrows) си спомня как през миналата година е отишла да си направи маникюр точно преди Коледа.

В салона тя била облечена с блуза с деколте. По време на процедурата маникюристката Люси Демпстър забелязала бенка на гърдите на Сара, която според нея била подозрителна.

Служителката на салона за красота учтиво казала, че изучава признаците на рак на кожата и посъветвала клиентката да се подложи на изследване.


На снимката: Сара Бъроуз и маникюристката Люси Демпстър

Британката решила да се вслуша в съвета й и отишла в болница. Бенката на гърдите й се оказала доброкачествена, но другите две на краката й се оказали изключително опасен злокачествен тумор на кожата - меланом.


Сара Бъроуз

Лекарите подчертали, че пациентката е потърсила лечение навреме и болестта не е успяла да се разпространи по цялото й тяло. "Не мисля, че аз самата щях да се обърна към лекарите, ако не бях подтикната да правя това", споделя Сара.

През ноември пък бе съобщено за жителка на американския щат Уисконсин, която открила раков тумор навреме благодарение на кучето си. Домашният любимец често се приближавал до собственичката си, подушвал корема й и поставял нос върху него.

Превод и редакция: БЛИЦ