Това се казва в едно от предсказанията на "руския Нострадамус", астролога Василий Немчин, живял през XIV и XV век. Конкретното предсказание е публикувано в интернет.

Според прогнозите на Василий Немчин, през 2023 г. климатът по целия свят ще започне стремително да се променя, съобщават световните издания. Въпреки че този процес вече се наблюдава по цялата планета, след три години климатичните промени ще бъдат по-драстични.

Немчин дължи международната си слава на руския астролог Павел Глоба, който често споменава в публикациите си откъси от древни текстове, съдържащи предсказания на Немчин.

Този пророк, за разлика от много други пророци, не се опитва да изложи бъдещето с неясни термини, а ясно и кратко проследява бъдещите събития.

Сред неговите прогнози има и такива, които вече са се сбъднали (най-вече преди 90-те години на ХХ век), но имаше и такива, които ни "заобиколиха". Например през 1997-1998 г. не бяхме засегнати от метеоритен дъжд, който щеше да ни превърне в "пустиня".

Напълно възможно е прогнозата на Немчин за 2023 г. също да се окаже прекалено преувеличена. Въпреки че си струва да признаем, че средновековният пророк е бил прав за предстоящите климатични промени.