Много дами напоследък прибягват до помощта на пластичната хирургия, за да се сдобият със задни части "бразилски праскови", но това е смъртоносно опасно, обясняват специалисти, цитирани от австралийския сайт Сайънс алърт.

Порталът цитира предупрежденията на американски експерти в областта на естетическата хирургия. По думите на медиците вече са регистрирани 32 смъртни случая след присаждане на мазнини от областта на талията в Б-страната на пациентките.

Сексапилната Лия си направи „бразилско дупе” в турска клиника, а после умря в страшни мъки (СНИМКИ 18+) 


Причината за тези инциденти са некачествено проведените операции с груби нарушения на хигиената и на процедурите както цяло. Един от най-разпространените неблагоприятни ефекти от несполучливите операции е развиването на мастна емболия - запушването на кръвоносни съдове при неправилна манипулация.

Само през 2017 година 103 пациентки са потърсили медицинска помощ след операции по разкрасяване на задните части, пише tialoto.bg. Медиците предупреждават, че неправилното въвеждане на мазнините може да доведе до възникването на сериозни проблеми, сред които фигурират отказ на белите дробове, дори и инсулт.