Туркменският президент Гурбангули Бердимухамедов лично инспектира ученията на въоръжените сили на страната на 13 юни, съобщава туркменският вестник "Златна ера". 
 

След посещението на военен отряд той демонстрира свои собствени умения за стрелба с пистолет. Заповедта за внезапна проверка на бойната готовност на военните части бе дадена от Бердимухамедов на 13 юни. Персоналът на военните части беше разтревожен. Президентът на Туркменистан посети една от тези части. Военните демонстрираха уменията си пред държавния глава. Както бе отбелязано от "Златния век", снайперистите на специалните сили на Министерството на вътрешните работи на страната проведоха целева стрелба с лък. Бердимухамедов също изпитва бойни оръжия.

"Както е известно, президентът се занимава с различни спортове, включително стрелба от младостта си, и е достигнал високи нива в тази посока", пише вестникът. След това Бердимухамедов замина за депото, където бяха проведени въздушни удари и инженерни учения, след като държавният глава напуснал депото на велосипед и изстрелял пистолет по цели на маршрута. Видеото, в което туркменският президент стреля по цели, е публикувано от журналиста Петър Ленард.