Представители на сирийската опозиция заявиха, че споразумението за примирие в Алепо ще бъде подновено и неговото прилагане, включващо евакуации от последните държани от опозицията части на града, ще започне „до часове“, предаде Reuters.
„Бе постигнато споразумение и в следващите часове ще започне прилагането му“, заяви Абдул Салам Абдул Разак, прес-секретар на групировката „Нур ал Дин ал Зинки“. Той добави, че споразумението включва евакуацията на населението от две селища, обсаждани от опозицията в провинцията Идлиб, условие въведено от правителството за подновяването на примирието. 
 


Източник от проправителствените сирийски сили потвърди, че споразумението е сключено и заяви, че около 15 хил. души ще бъдат евакуирани от селата Фоуа и Кефрая в замяна на евакуирането от Алепо „на въоръжените лица, семействата им и всеки, който иска да напусне сред цивилните“. Той добави, че те ще се насочат към провинцията Идлиб. 

Източник от групировката „Джабха Шамия“ заяви, че прилагането на споразумението ще започне към 6:00 местно време (съвпада с българското).