Федералните прокурори в Манхатън разполагат с доказателства, че братът на приятелката на милиардера Джеф Безос продал техни интимни писма на таблоида The National Enquirer, пише The Wall Street Journal.

Лорън Санчес изпратила писмата, които разменяла с Безос през 2018 г. до брат си Майкъл и той решил да направи малко пари от тях, има доказателства за плащане на 200 000 долара по сметката на Майкъл от National Enquirer, въз основа на договор, който подписали през 2018 г.
По време на разследване прокурорите получиха доказетелства за сделката и заплащането, а също така, че Бизос е бил изнудван от National Enquirer, заплашвайки се да публикуват голите му снимки.

Безос обвини и Саудитска Арабия за случая. Разследващи, които той е наел, твърдят, че саудитският престолонаследник е изпратил злонамерен код на мобилния телефон на шефа на Амазон, за да даде възможност за хакване.

Саудитска Арабия отрече обвиненията. Enquirer твърди, че Майкъл е източникът на историята, която сложи край на брака на Безос. Майкъл отрече всичко.

Миналата година Безос обяви, че се развежда със съпругата си Маккензи, с която са женени от 26 години.

Превод: БЛИЦ