Американската журналистка Мегин Кели заяви, че е решила да напусне Ню Йорк със семейството си, тъй като се е сблъскала с признаци на "омраза към белите" и е забелязала колко по-лош е станал животът в мегаполиса поради последствията от пандемията. Тя разказа за това в ефира на собствения си подкаст.

Бившата водеща на Fox News и NBC News, която в миналото интервюира руския президент Владимир Путин, обясни, че синовете и дъщеря й ще напуснат града със съпруга й. „След няколко години съпротива, ние все пак ще напуснем града“, каза тя.

Журналистката заяви, че училищата в Ню Йорк отдавна имат крайни леви убеждения, които не съвпадат с нейните, но това не я притеснява, тъй като тя общува с приятели на либерални възгледи, а самата тя идва от семейство на демократи. Но Кели заяви, че през последните месеци мнозина са преминали към полярно противоположни виждания.

Водещата цитира писмо, разпространено в училището, където учили синовете й. В документа се казва, че „полицай убиец стои във всяко училище с бели деца“. Кели беше възмутена от това как родителите са насърчавани да поддържат същите убеждения.

Мегин Кели е известна като интервюираща и телевизионна водеща. През март 2018 г. тя разговаря с руския президент Владимир Путин. Журналистът действа и като модератор на дискусиите в Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF).

През октомври 2018 г. водещата се исказа грубо за костюмите на Хелоуин в ефир. Тя спомена и комичния театрален грим, наречен "blackface", който представлява карикатура на чернокожите. Въпреки последващите извинения на водещата за думите си, NBC реши да прекрати договора й.

Превод: БЛИЦ