Менюто в ресторантите за бързо хранене е способно да убие всички бактерии в червата на човека, които отговарят за метаболизма. Това гласят резултатите от изследване, проведено от Тим Спектър, професор по генна епидемиология в Кралския колеж в Лондон.
В резултат човек започва бързо да напълнява, а след това да страда от затлъстяване, пише The Sunday Times по повод новата книга на професора &bdquo;Митовете на диетите&rdquo;, който години наред изучава последствията от бургерите, чипсовете, пържените панирани пилешки хапки и пр. на микрофлората на червата. <br /> <br /> В последното си изследване проф. Тим Спектър доказва, че фастфуудът убива микроорганизмите, помагащи за по-бързата преработка на храната, за усвояването на полезните ферменти и за ускореното освобождаване от ненужните вещества.<br /> <br /> Ученият-генетик използвал като опитно зайче сина си и го хранил в продължение на 10 дни в ресторант за бързо хранене с хамбургери, пилешки хапки и го поял с кока кола.<br /> <br /> <a target="_blank" href="https://myclinic.bg/zdravoslovno-hranene/1272-profesor-podloji-sina-si-na-nechoveshki-eksperiment-i-dokaza-vredata-ot-fastfuda"><span style="color: rgb(128, 0, 0);"><u><strong>Какво се е случило със студента по генетика четете на най-полезния здравен сайт myclinic.bg</strong></u></span></a><br /> <br />