Пророчествата на легендарния френски астролог Нострадамус, живял през 16 век, остават актуални и днес. Той, като фармацевт и алхимик, станал известен с много пророчества, обхващащи огромен период от време.

Смята се, че той е предсказал много значими събития, включително Големия пожар в Лондон, убийството на Джон Кенеди, атаките на 11 септември и други. Според iReactor, въз основа на публикацията на Need Magazine, има пророчества за 2022 г.

И така, сред особено важните събития, които трябва да се очакват в близко бъдеще, предсказани от известния астролог, може да се посочи обединението на Северна и Южна Корея, а Ким Чен-ун ще бъде детрониран и ще трябва да потърси убежище в Русия.

Що се отнася до другите държави, както се посочва в публикацията, САЩ ще станат още по-некомпетентни и неконтролируеми. Но Русия и Украйна най-накрая ще сключат мир, но не е възможно да се дешифрира при какви условия ще се случи това. Посочва се само, че САЩ ще се противопоставят на това споразумение, а Европейският съюз ще окаже подкрепа. Но Италия е изправена пред сериозни финансови проблеми. Но и тук Европейският съюз ще дойде на помощ, в противен случай кризата ще обхване цяла Европа.

Има и неполитически прогнози. Според тях човечеството ще става все по-активно в изследването на космоса и следващата година ще се превърне в истински пробив по отношение на търговските космически полети.

Слънчевата енергия ще се използва в голям мащаб, което не само ще намали значително разходите за енергия, но и ще намали щетите от изменението на климата. Между другото, глобалното затопляне, съчетано с изчерпването на ресурсите, Нострадамус нарича една от най-сериозните заплахи. Освен това човечеството ще страда от терористични и биологични атаки.

Превод: БЛИЦ