Единственият оцелял при зверската катастрофа, при която в неделя загина известният сръбски изпълнител Шабан Шаучил, е кумът му Слободан Бобан Стоядинович. БЛИЦ припомня, че инцидентът стана на магистрала в Германия, а виновен е турски шофьор, който удари колата на певеца.

При мелето загина и шофьорът на Шабан Шаулич Мирсад Керич.

Преди дни се появиха скандални подробности за това какво е направил Шабан минути след удара. Разбра се и как ще бъде погребан певецът.

Днес обаче кумът му, който е настанен в германска болница, проговори и даде нови разкрития за това какво се е случило на фаталния 17 февруари.

„На легло съм. Зле съм, но лекарите ме карат понякога да ставам от леглото и да ходя. Карат ме да го правя, за да не получа пневмония. Плача с глас от силната болка, която изпитвам. Трябва обаче да се изправя, за да дишам по-добре, защото когато лежиш в леглото може да се получи усложнение на белите дробове, а от там и тромбоза. Не мога обаче да местя краката си, защото тазът ми е счупен“, проплака кумът на Шабан пред сръбското издание „Блиц“, от където показах и негови снимки от болницата.

Слободан Стоядинович си спомни и какво се е случило с Шабан минути след зверския сблъсък.

„Той излезе от колата сам. Седна на ограда. Държеше се за стомаха си, или не знам къде. Каза, че му е лошо. Той нямаше никакво външно кървене. Щом лекарите се появиха казаха, че има вътрешно кървене. Извикаха хеликоптер и го откараха към болница. Повече никога не го видях. Вчера ме посети дежурен лекар, който беше на място, за да се грижи за нас и каза, че Шабан е бил в съзнание по време на цялата ситуация“, спомня си с мъка Слободан.

Първите резултати от аутопсията на Шабан Шаулич са готови. Според тях той е починал от наранявания в следствие на тежката катастрофа.

„Тези наранявания, причинени от инцидента, са причинени за неговата смърт. Нараняванията бяха толкова големи и сериозни, че бяха несъвместими с живота“, се посочва в документа.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!