Таня Робъртс почина едва 24 часа, след като половинката й вече я бе обявил за мъртва. Той бе огласил, че тя се е борила за живота си в интензивно отделение, но не е успяла да се пребори.

Некролози на 65-годишната бивша звезда от „Джеймс Бонд – Изглед към долината на смъртта“, бяха публикувани из цял свят още в понеделник, след като нейният агент информира медиите, че тя е починала в болница в Лос Анджелис в неделя.

В емоционално интервю следващият следобед половинката й – Ланс О‘Брайън се разплака, след телефонно обаждане от болницата.
„Казваш ми, че е жива?“, запита той с пропито от мъка лице.


Ридаейки той обясни, че от болницата са му се обадили. Водещ на екипа в интензивното отделение, където е била настанена Робъртс му обяснил, че тя все още е жива.

В крайна сметка обаче тя издъхва в понеделник вечерта малко след 21:00 часа. Тя е страдала от заболяване, причинило й чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Тя разхождала кучетата си в навечерието на Коледа, когато се почувствала зле. През нощта, отивайки до банята паднала на земята и била откарана в болница по спешност. Тестът й за коронавирус е отрицателен. Поставена е на апаратно дишано, но състоянието й бързо се влошава.

Приятелят й казва, че е отишъл в болница в неделя, а лекарите му обяснили, че актрисата бързо отслабва и най-вероятно краят ще е фатален.


О‘Брайън не знае как се е получило объркването за смъртта на Робъртс, а от болницата отказват коментар заради поверителността, която дължат на пациентите си.

Пред „The Sun” О‘Брайън разказва, че е мислел, че тя няма да се възстанови. „Бях обезумял на излизане от болницата, когато слязох от асансьора се почувствах загубен. Нямаше кой да ме напътства, нямаше никого. Обадих се на агента й и му споделих, че съм се сбогувал с Таня.

Истинското име на Таня е Виктория Лий Блум и е родена през 1955 година в Ню Йорк. На 15 години напуска училище, омъжва се и потегля на автостоп из страната, докато майка ѝ не анулира брака ѝ.

Скоро след това, в опашка пред кино, Таня се запознава със студента по психология Бари Робъртс и няколко месеца по-късно сама му предлага да се оженят.

 
Тя играе в 14-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд - "Изглед към долината на смъртта". В него си партнира с Роджър Мур, за когото това е последно превъплъщение като британския шпионин.