В американския щат Калифорния прокурор използва 13-годишната си дъщеря като примамка, за да спипа гнусен педофил, съобщава The Mercury News.

В началото на октомври дъщеря му се оплакала на лекар, че докато разхожда кучето, към нея се присламчвал възрастен мъж, облечен в тренировъчен екип. От август досега тя го срещала три пъти. Той се доближавал до нея и докосвал гърдите и дупето й.

Още на следващия ден полицията започнала разследване по случая. Месец по-късно баща й, който работел като прокурор, заснел възрастния мъж близо до мястото, посочено от момичето. След няколко дни и съпругата му го забелязала. Тя го проследила, видяла къде живее и дала адреса в полицията.

Прокурорът обаче решил, че трябва да хване мръсника на местопрестъплението. За целта на няколко пъти водел дъщеря си до мястото, където старецът я засичал, оставял я сама, а той се скривал. Връзката с момичето поддържал с помощта на мобилен телефон и слушалка в ухото й.Упоритите му опит да хване изверга в крачка най-сетне се увенчали с успех. Възрастният мъж се доближил до дъщеря му, хванал я през кръста, сложил я да седне на една пейка и опитал да я целуне по устата. Момичето се съпротивлявало. След като разбрал, че няма да постигне целта си, той я целунал по главата и я пуснал.

През това време прокурорът заснел всичко на видео и го предал в полицията.

На следващия ден мъжът бил арестуван. Повдигнати са му обвинения в сексуални действия по отношение на дете до 14-годишна възраст и незаконно лишаване от свобода.

76-годишният мъж признал, че е слагал ръка на кръста на момичето и е целунал главата и ръката й, но твърди, че е докоснал дупето и гърдите й по случайност. И добавил, че много лошо си спомня срещите им, защото има Алцхаймер.

Колеги на прокурора и служители от полицията осъдиха действия на таткото, които можели да застрашат сериозно живота на 13-годишното момиче и самото разследване.

Превод: БЛИЦ