Турската полиция арестува заподозрения за бруталното убийство на седем души от едно и също семейство в окръг Кония, Централна Турция.

Предполагаемият физически извършител на убийствата Мехмет Алтун е бил задържан в района на град Бозкър, където се укривал.

Седем членове на фамилията Дедеогулларъ, включително жени и деца, бяха убити в дома си в град Мерам в жестоко нападение с огнестрелно оръжие на 30 юли. След убийствата нападателите са се опитали да опожарят къщата, предаде турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Според изявление на прокуратурата в Кония първоначалните сведения сочат, че причината за убийството е била спор между две семейства от един и същ комплекс. Враждата датирала още от 2010 г.

Във връзка с конфликта по-рано тази година е било предприето криминално разследване, а двама души са били задържани, но пуснати на свобода няколко седмици по-късно.

Първоначално се появиха твърдения, че убийството е етнически мотивирано, тъй като жертвите са били от кюрдски произход, но прокуратурата отхвърли тази информация. Вътрешният министър Сюлейман Сойлу също опроверга преди това твърдението, че убийствата са с расистки мотив.

Заловеният Мехмет Алтун е роднина на друг мъж, който при предишно нападение през май причинил сериозни наранявания на членове на семейство Дедеогулларъ.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ