Най-вероятната причина за самоубийството на сътрудника на Федералната служба за охрана (ФСО) в Кремъл е била неговата претовареност. Днес той е застъпил на смяна след дежурство в неделя, продължило 15 часа.


Както БЛИЦ писа гардът Михаил Захаров се е самоубил в Кремъл. Той е сложил край на живота си тази сутрин по време на работа.  От ФСО са побързали да уточнят, че покойният не е бил част от подразделението, отговарящо за сигурността на руския президент.

 "Във ФСО от около две години съществуващ огромен кадрови проблем. Текучеството сред служителите на средно и ниско ниво е голямо.

Заради това останалите хора са принудени да работят извънредно. Освен това часовете извънреден труд вече не се заплащат и не се превръщат в точки за излизане на пенсия".

Смъртта на Захаров не е първата във ФСО. Още един млад негов колега е отнел живота си в последната година

На 15 март в Москва бе намерен мъртъв 24-годишен снайперист от ФСО от президентската гвардия: причината за смъртта е огнестрелна рана в главата. Тялото на войника от ФСО е намерено от негов познат, дошъл да го провери - починалият не е общувал с никого в продължение на няколко дни.

Вратата на апартамента му била заключена отвътре и мъжът, който намерил тялото му, трябвало да се покатери през прозореца в кухнята.

Пистолет "Оса" лежал до тялото на снайпериста. Разследващите не изключват варианта боецът да се е самоубил. Покойникът е служил във военно поделение No 11488, където има снайперисти, които осигуряват безопасността на първия човек на държавата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!