В понеделник руският лидер Владимир Путин лично подкара "Мерцедес Бенц" по ремонтираната дясна полоса на автомобилната част от Кримския мост, съобщават руските медии. Той разговаря и със строителите, които извършват възстановителните работи след взрива на 8 октомври.

Движението по дясната полоса на автомобилното трасе бе пуснато днес. Вицепремиерът Марат Хуснулин докладва на президента за възстановителните работи.

"Ние караме по дясната страна. Лявата, както разбирам, е приведена в работно състояние, но въпреки това трябва да бъде достроена. Тя трябва да бъде въведена в идеално състояние", коментира Путин, цитиран от Епицентър.

Марат Хуснулин обяви, че работата по лявата страна на моста скоро ще започне. "По време на ремонта бяха подменени четири отсека на моста. За целта бяха доставени 1214 тона метални конструкции. Работата беше завършена за 56 дни", отбеляза вицепремиерът.

Припомняме, че на 8 октомври на Кримския мост се взриви камион, в резултат на взрива загинаха четирима души, два отсека от автомобилното трасе бяха частично разрушени, а осем цистерни с гориво от жп копозиция се възпламениха.

Руските власти обвиниха украинските спецслужби за терористичния акт, официален Киев отрича да е съпричастен към взрива, въпреки че още след първите съобщения за взрива Михайло Подоляк от офиса на Зеленски обяви, че "това е началото".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук