Президентът на Русия Владимир Путин обвини западните държави, че подготвят сценарии за разпалването на нови конфликти в постсъветското пространство.

На среща по видеоконферентна връзка с ръководителите на разузнавателните служби на страните от Общността на независимите държави Владимир Путин заяви: "Преследвайки целите си, нашите геополитически противници са готови да изложат на риск всяка страна. Да я превърнат в епицентър на криза, да провокират цветна революция и да разпалят кървав конфликт".

Според Владимир Путин съществуващите конфликти като този между Русия и Украйна са резултат от разпадането на Съветския съюз. По думите му в момента пред очите ни се формира по-справедлив световен ред, а проблемите произтичат от нежеланието на Запада да приеме този процес, уточнява БНР.

"Еднополюсната хегемония неумолимо се руши. Това е обективна реалност, с която Западът категорично не желае да се примири", заяви Путин.

Освен това руският президент предупреди, че се увеличават рисковете от дестабилизация, включително в Азиатско-тихоокеанския регион

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук