Руският президент Владимир Путин изрази мнение, че пристигането на американския лидер Доналд Тръмп в Москва в Деня на победата ще бъде правилна стъпка по отношение на предизборната кампания в САЩ.

„Що се отнася до 9 май в Москва: (...) Мисля, че пристигането /на президента на САЩ Доналд Тръмп/ по повод края на Втората световна война за лидера на страната, която даде значителен принос в борбата срещу нацизма, дори по време на предизборната кампания ще бъде правилна, вярна стъпка ”, цитират медии.

Въпреки това Путин подчерта, че „това ние не го решаваме“.

"Ако американският президент пристигне, тогава, разбира се, ще се срещнем с него в Москва и ще си поговорим", увери той. В същото време среща с американския лидер не е планирана в графика на Путин. "Не планираме среща", каза руският лидер.

Путин подчерта, че пълноценният характер на подобни срещи зависи от откровеността и желанието да дойде да обсъди ключови въпроси в двустранните отношения. "Ние сме готови за това и ако САЩ също са готови, то в този смисъл и в този случай са възможни добри преговори", завърши президентът.

По-рано Кремъл обяви броя на лидерите на държави, които ще се съберат на Деня на победата в Москва.