Руският президент Владимир Путин не се съмнява, че Русия ще победи и ще стане гарант за мира и сигурността на всички нации. Това съобщават международните медии.

„Вярвам, че победата винаги ще бъде наша. Ние ще победим, това е недвусмислено, няма друг начин.

И мисля, че нашата страна в крайна сметка ще бъде гарант за мира и сигурността за всички народи, за всички държави по света“, каза Григорий Александрович - баща на семейство, награден с орден „Родителска слава“.

„Така е. Така ще бъде, както казахте. Тук няма никакви съмнения“, съгласи се с него Путин.

Държавният глава посочи, че Русия в хода на специална военна операция защитава „своята земя, своя народ и своите ценности“ и затова победата определено ще бъде нейна. „Тук няма никакви съмнения, дори няма какво да говорим“, повтори Путин.

Путин също така отбеляза, че бащата на семейството е получил възможност да напусне територията на Северния военен окръг, но той е решил да остане там и сега, след лечение, иска отново да се върне в зоната на военни действия. Чувайки, че човекът наистина е готов да продължи службата си веднага щом здравето му позволи, президентът посъветва: „Григорий Александрович, струва ми се, че вече сте направили каквото сте могли.

Погледнах ви, имате добро образование, специалност. Ако искате да останете в системата на Министерството на отбраната, ние лесно ще го направим, без съмнение“, каза държавният глава.

Той обърна внимание на факта, че мъжът има голямо семейство и изрази мнение, че не е необходимо да отива директно в зоната на специалната военна операция.

„Дайте ми съответните указания на министъра на дамите. Лесно ще изпълним всяко ваше желание, дори не се колебайте. И аз просто искам да ви благодаря за всичко, което правите - не само за вашето семейство, но и за страната като едно цяло, защитавайки своите интереси“, добави още Путин.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук