Италианец от Молизе е задържан за убийството на 37-годишния български гражданин Райко Тодоров в Южна Италия. Мъжът е арестуван късно вечерта на 10 февруари. 

Райко Тодоров беше открит в тежко състояние до огражденията на земеделска ферма в Санта Кроче ди Маляно. Около него имало локва кръв заради нараняванията по главата му.

Райко Тодоров е починал в линейката на път за болницата в Термоли.

Според аутопсията нашенецът е бил ударен три пъти с дървен прът по главата. 

Според възстановката, подкрепена от различни доказателства, Райко е бил неволен свидетел на кражба на дизелово гориво, извършена в провинцията на Меланико. Въпросната вечер Райко, докато търсел пътя към дома си, вероятно защото бил пил и бил объркан, се приближи до багери, паркирани в провинцията на Пулия. Тогава той видял, че човек "смуче" дизелово гориво от машините.

Нападението било извършено там и било дело на крадеца, който, чувствайки се застрашен от свидетеля, го ударил отзад с бухалка, като му нанесъл три силни удара по главата, които причинили много сериозни разкъсно-контузни и охлузни рани.

Крадецът на петрол после избягал, но бил забелязан по-късно същата нощ. Недалеч от ферма в Меланико охранители, забелязали необичайни шумове и фарове на превозно средство. Те сигнализирали на 112 за опит за кражба в района. Когато полицията пристигнала на място, видяла белия микробус на Райко и тялото му на земята, вече в безсъзнание. Мъжът бил откаран с линейка до най-близката болница, тази в Термоли, но по-късно починал. Получените наранявания били твърде сериозни.

За потвърждение, че той (Райко) се е изгубил след вечерта, прекарана в Серакаприола в компанията на приятели, и че не се скита из Меланико с цел кражба, потвърждават и разговори с партньора му по мобилния му телефон, както и с жената, с която живее в селска къща в Меланико.

Предполагаемият убиец вече е в затвора във Френта, обвинен в умишлено убийство.

Италианските власти са предали тялото на Тодоров на близките му и той ще бъде транспортиран и погребан в България. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук