Кандидатката на Републиканската партия за вицепрезидент Сара Пейлин беше разпитана под клетва по обвиненията за злоупотреба със служебно положение като губернатор на Аляска.
Междувременно, Барак Обама прекрати кампанията си, за да посети своята сериозно болна баба, като изрази тревога, че тя може да не доживее до деня на изборите.
Проучванията показват, че преднината на Обама расте в някои щати, но намалява във Флорида. Неговият съперник от Републиканската партия Джон Маккейн е в Колорадо, като се опитва да се възползва от отсъствието на Обама.
Пейлин също прекрати кампанията си в Пенсилвания и Мисури в петък, за да се яви пред Борда за персонални въпроси на щат Аляска.  Губернаторката е обвинена, че е нарушила етичните правила, защото е уволнила топ полицая Уолт Монигън, защото е отказал да уволни бившия й зет, който също е бил щатски полицай. Пейлин беше разпитана от независим адвокат, за което тя лично настоя, в продължение на няколко часа. Нейният съпруг Тод Пейлин също даде показания пред адвоката Тимъти Петюменъс.
Първоначално разследване на законодателния орган на Аляска установи, че Пейлин има право да отстрани Монигън от поста му, но е нарушила етичните правила, като е искала да бъде уволнен бившият й зет. 
Екипът на кампанията на Маккейн и Пейлин отхвърлиха разследването като политически мотивирано.
В същото време, Обама замина за Хавайските острови, за да бъде с 85-годишната си баба Мадлин Дънъм и ще продължи кампанията си в събота. /Би Би Си