Въоръжените сили на Северна Корея вече са способни да поразят директно всеки един град в Съединените американски щати, предадоха световните медии.

Те се позовават на доклад на разузнаването на американските сили в Южна Корея. Северна Корея вече може да порази всеки един американски град – благодарение на междуконтиненталната балистична ракета „Хвасонг-15“.

В края на месец ноември 2017 година режимът в Пхенян извърши изпитание с въпросната ракета. Според американците обсегът на балистичната ракета е близо 13 000 километра.

До момента се предполагаше, че Северна Корея може да порази само западното крайбрежие на Щатите. Експертите обаче вече са на мнение, че всички градове могат да бъдат ударени от корейците.

Има и експерти, които смятат, че севернокорейските ракети могат да изминат голямо разстояние, но за сметка на това им липсва прецизност. От военното командване на САЩ в Южна Корея признават за способностите на Пхенян.

Въпреки това те са само теоретични и няма пряка опасност от нанасянето на такъв удар. Наскоро лидерите на Пхенян и Вашингтон Ким Чен Ун и Доналд Тръмп проведоха нова среща помежду си. Тръмп заяви, че ако не е бил той, в момента е щяло да се води война между двете държави.