Двама свещеници са арестувани за извършване на сексуални действия един с друг посред бял ден на плажа в Маями. Полицията била повикана по сигнал за непристойно поведение в 3.20 ч. следобед местно време в понеделник на бул. „Оушън драйв“, съобщава Ен Би Си Ню Йорк.
 
Когато униформените пристигнали, те заварили 30-годишния Едуин Джиралдо-Кортез и 39-годишния Диего Беро да извършват сексуални действия един с друг. Единият от полицаите помолил седящия на пътническото място да свали прозореца и забелязал, членът на единия от мъжете се виждал.
 
Секс сцената се разигравала пред очите на всички хора, минаващи по булеварда, а автомобилът не бил със затъмнени стъкла.
 
Двамата мъже са арестувани. Берио е обвинен развратни действия и непристойно поведение и е с гаранция от 250 долара. Джиралдо-Кортез ще бъде съден за неприлично показване на публично място, разврат и непристойно поведение. Неговата гаранция е 1500 долара. И двамата са освободени от ареста.
 
Берио е пастор в католическата Мисия на Сан Хуан Диего в град Арлънгтън Хайтс, а Джиралдо-Кортез е бил свещеник в Колумбия и е служил един месец в католическа енория в Чикаго. И от двете църковни институции заявиха, че отнемат правото на развратниците да служат пред вярващите. 
 
Превод и редакция: БЛИЦ