В Замбия разгневена съпруга е кастрирала мъжа си, защото той е отказал да изгони плъх от стаята й, съобщава "Дейли Стар". Двамата напоследък живеели в отделни стаи в дома си.

Жителка на централната провинция Копърбелт Мукуба Мусонда се е прибрала пияна и открила в спалнята си неприятна изненада - гризач, който не искал да си тръгне сам.

Съпругът Ейбръхъм отказал да изпълни молбата на жена си да изгони плъха. След това избухва спор между двамата и както Мукупа е заявила пред полицията в град Китве, тя е захапала пениса на съпруга си и го е откъснала в яростта си.

Пострадалият е откаран в болница, където лекарите се грижат за него. Инцидентът е потвърден от заместник-комисаря на полицията Ботуел Намусва.

Плъховете са проблем в Китве и наскоро се е появило видео с гризачите, които се движат около болницата, където се лекува Ейбръхъм.

Кадрите са споделени в мрежата, което е предизвикало отговор от здравния министър д-р Читалу Чилуфя. Той е заявил, че колкото и стара да е болницата, е недопустимо ръководството да допуска плъхове в отделенията за пациенти, особено след получаване на подкрепа от правителството."

Превод и редакция: БЛИЦ