Британската изпълнителка Мариан Фейтфул, която прекара тежка форма на COVID-19 през април 2020 година, довери на в. "Гардиън", че вече никога няма да може да пее заради последствията от заболяването.

Иконата на рока от 60-те, която вече е на 74 години, беше настанена за три седмици в болница през април, след като се зарази с тежка форма на COVID-19, изложила на риск живота й.

"Спомням си само, че бях на едно много тъмно място, изглежда това е било смъртта", разказа певицата малко преди да излезе най-новият й албум през април, озаглавен "She Walks in Beauty". Песните бяха записани в голямата си част преди Фейтфул да бъде заразена с патогена. Въпреки че звездата вече е извън опасност, тя обяснява, че белите й дробове все още не са се възстановили и редовно трябва да вдишва кислород, а това ще попречи трайно на пеенето й.

"Прегледа ме преди време една лекарка и ми каза, че едва ли белите ми дробове ще се оправят някой ден. Това значи, че никога няма да мога дза пропея отново, а това ме съсипва!", сподели певицата.