Руското министерство на отбраната разполага с информация за експерименти на Пентагона, извършени върху украински граждани в психиатрична болница край Харков. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руската армия Игор Кирилов на специална пресконференция.

"Получихме нова информация, разкриваща подробности за нечовешките експерименти на Пентагона над украински граждани в психиатричната болница №1 (село Стрелче, Харковска област). Основната категория експериментални субекти е била група пациенти от мъжки пол на възраст 40-60 години с висока степен на физическо изтощение", уточни Кирилов.

"Украйна е тренировъчен полигон за Запада за разработване на компоненти за биологични оръжия и тестване на нови образци на фармацевтични продукти", казва още Кирилов и добавя, че "...САЩ се опитаха да скрият участието си в биологични експерименти върху пациенти в психиатрична болница в Украйна".

Игор Кирилов казав още, че фалшивите пари, разпространени през 2020 г. в ЛНР, са били заразени с щам туберкулоза, устойчив на противотуберкулозни лекарства.

US медии гърмят: Писма и документи доказват, че Хънтър Байдън е правил бизнес в Украйна от името на баща си

"Събирането на биоматериали от украинци от епидемиолози от Института на Бундесвера потвърждава военния фокус на изследванията в Украйна. Информацията, с която разполага руското министерство на отбраната, потвърждава изпълнението на американската офанзивна военно-биологична програма в Украйна. Идеолозите на военно-биологичните дейности на САЩ в Украйна са лидерите на Демократическата партия", допълва още военният началнок.

Според него "Пфайзер", "Модерна", "Мерк" и други фармацевтични компании участват във военни биологични дейности на САЩ в Украйна.

"Военно-биологични проекти на територията на Украйна, освен в САЩ, се изпълняват и от Германия и Полша. Специалисти в САЩ тестват нови лекарства, заобикаляйки международните стандарти за безопасност, намалявайки разходите за изследвания, а украинските правителствени агенции участват във военно-биологични дейности в страната заедно с изпълнители на Пентагона", твърди още Игор Кирилов.