Руска ПТУР изпепели два американски танка в Сирия. Видео с ликвидирането на машините се появи в мрежата и уверено набира популярност. Това съобщава „Российская газета”.
На кадрите се вижда как преносимият противотанков комплекс „Корнет”, управляван от терористи на „Ислямска държава”, с пряко попадение леко унищожава два танка  Sabra (турско-израелска модификация на американския М60).
 
Съдейки по стълбовете пламъци, издигащи се от люка на първия ударен танк, зарядът е попаднал във вътрешността му и там е станало горещо.
 
Без да променят позицията си, ПТУР стреля още два пъти. Експертите отбелязват, че дистанцията между противниците е била твърде голяма – 4.5 километра. Така, че дори и при голямо желание, Sabra не би могъл да отговори.
 
На кадрите също се вижда как работи ракетата: приближавайки се към танка, тя се отклонява и не го удря директно, а от едната му страна.
 
Sabra – е танк, създаден в Израел по пътя на дълбока модернизация на американския М60. Макар и машината да разполага с засилена бронирана защита, термовизионна камера и други устройства, израелците не са успели да я приспособят към условията на съвременния бой.
 
Турската страна отбелязва, че в хода на сраженията са убити трима военнослужещи, ранени са четирима.