Руският президент Владимир Путин се вози в кортеж, придружаван от зенитно-ракетния комплекс "Панцир" (използван като средство за противовъздушна отбрана).

В града системата за противовъздушна отбрана защитава колата, в която седи президентът на Руската федерация, от евентуална атака от дронове, твърди руският политолог Станислав Белковски в интервю за Олеся Бацман, главен редактор на "Гордон" .

„Путин вече пътува с кортеж, в който има зенитната система „Панцир“ за сваляне на дронове“, споделя експертът.

По думите му кортежът включва още два автомобила Aurus. Това са специално проектирани бронирани возила за обществени пътувания на руските елити.

„… в кортежа вече има „Панцир“. Два автомобила Aurus също. Колите са две, за да не е ясно в коя точно е седнал Путин. Това все пак е обичайна практика за държавните лидери“, казва политологът.

Междувременно руснаците се оплакват все повече от атаки с дронове. На 22 март в Крим флотът им е бил атакуван от наземни дронове рано стринта.

Медиите съобщиха, че в Москва системата за противовъздушна отбрана "Панцир" е била монтирана на покривите на сгради близо до Кремъл . Разследващи журналисти съобщиха още, че от началото на пълномащабното нахлуване на Руската федерация в Украйна Владимир Путин започнал все по-често да използва брониран влак .

Превод и редакция БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук