Владимир Путин призна, че му е било предлагано да използва двойник при публични мероприятия, но той отхвърлил идеята, пише Труд бг.

Руският президент разказа това в поредната част от интервю по проекта “20 въпроса към Владимир Путин”, който се реализира по повод 20-те години, през които той е на власт.

“Отказах се от двойници. Това бяха най-тежките времена на борбата с тероризма в Русия”“, посочи държавният глава.

Той допълни, че още в началото на 2000-те години службите излезли с предложението Путин да ползва дубльор, който да се появява вместо него на места, където има голяма опасност.

Темата с двойниците на Путин продължава да е сред популярните търсения в интернет. Въпросът за дубльорите е поставян и лично на президента от граждани по време на традиционното му общуване с народа в пряк ефир, което Путин провежда в края на всяка година.

През 2009 г. пък в Сочи тогавашният президент Дмитрий Медведев и Путин, който бе премиер, се разхождали из града.

Местна жена била убедена, че това са двойници на държавниците и ги попитала дали е така. “Не, не сме двойници, съвсем живи сме”, отвърнал с усмивка Медведев.

През 2000 г. тогавашният шеф на Федералната служба за охрана даде друго обяснение защо Путин няма двойници – защото това би било признание, че охраната на президента не е добре организирана, което съвсем не е така.