На 27 септември 2019 г. най-новият руски тежък ударен дрон С-70 „Ловец“ направи първия си съвместен полет с изтребител пето поколение Су-57. Голям брой медии на Запад публикуваха кадри и описваха напредъка на изпитанията.


Тези публикации предизвикаха истински интерес и обратна връзка от читателите в коментари, които говорят сами за себе си.

Повечето потребители са съгласни, че „руснаците са напреднали значително в технологично отношение“. Всъщност това е квантов скок в производството на първокласна военна техника.

Обърна се внимание и на факта, че „руснаците харчат по-малко пари за отбрана“, но в същото време успяват да покажат добри резултати.

Как става така, че Русия с по-нисък БВП и по-ниски разходи за отбрана от Обединеното кралство, да не говорим за факта, че целият Европейски съюз може да създаде необходимото за защита военно оборудване, в повечето случаи произвежда оръжие, превъзхождащо нашето? Нямаме ли вече инженери?”, недоумява euexit.

Добри технологии си имат руснаците, отбелязва dai2000.

Не е лошо от руска страна. Наистина смятам, че това е страхотна концепция и огромна стъпка напред за тях, посочва г-н Раптор.

Руснаците не са толкова добри по отношение на развитието на изкуствен интелект, но са отлични инженери, така че започнаха точно от това - от най-трудното.

Ако имат повече финансиране, те ще могат да разработят незабележима 
ударна система, както и повече разузнавателни или щурмови модификации на същата платформа”, пише Халкен.

Знам, че това е най-вероятно нашият опонент, че нито едно от представените летателни средства няма да премине американския тест за стелт и че вероятно няма да бъдат произведени сериозни количества, но, по дяволите, това е много красив самолет и зловещо изглеждащ дрон”, подчертава Билпруден.

И това е само микроскопично количество коментари от огромен масив, те просто отразяват общото мнение. Освен това значителен брой потребители са впечатлени от факта, че сега най-модерният БПЛА в света е руският.

В същото време много потребители открито критикуват американските дронове X-47B и изтребителите-”невидимки” F-35.

Превод: В.Сергеев