Шокираща снимка се завъртя в социалните мрежи през последните часове. Тя е свързана с огнения ад в Париж, но отразява друг аспект от случилото се.

Докато катедралата "Нотр Дам" гори и хората се евакуират от района фотограф е уловил нещо наистина грозно. Двама души, според някои потребители в социалната мрежа от арабски произход, се заливат от смях, без да им дреме, че 800-годишна история просто бива погребана под пепелта.

Зад ухилените им физиономии се вижда гъстият облак дим и лумтящите пламъци, това обаче никак не смущава улисаните във веселбата си мъже.
 

Пълен контраст се забелязва с останалите хора, които са зад тях. Лицата им са студени или просто са свали глави, опитвайки се да напуснат района.

Такава скръб и ужас... как може някой да се усмихва и да се радва през това време именно докато е до този кошмар? Това е свято място!”, коментира потребител в социалната мрежа под кадъра.

„Изроди”, гласи друг.

„За радост вече ни е известна радостта на мигрантите – мюсюлмани при такива трагедии”, обяснява трети.

БЛИЦ припомня, че вчера вечерта стана ясно, че в катедрата "Нотр Дам" в Париж пламна пожар.  
 
От пожарната в Париж съобщиха, че основната сграда на катедралата е спасена, като няма опасност двете кули да рухнат. В "Туитър" кметът на Париж Ан Идалго определи пожара в Нотр Дам като "ужасен".

Покривът и острата кула, която се издигаше в средата на основния кораб на църквата са напълно разрушени. Президентът Мануел Макрон обеща, че от днес ще събира водещи архитекти и реставратори, за да се положат всички усилия катедрала да бъде възстановена. Той заедно с първата дама разгледаха в ранните часове на деня пораженията.