Самоук хирург едва не уби трансджендър по време на операция. Полицията в Колорадо е задържала американеца, който се нагърбил със сложната интервенция по отстраняване на тестисите без да има необходимия медицински лиценз.
Операцията се провела в апартамента на пациента в американския град Денвър. 57-годишният „доктор”Джеймс Пенингтън си служил с армейска аптечка, а свидетел на манипулацията била жената на пациента, съобщава ABC News.

Самата операция продължила 90 минути. След това последвали 3 часа, през които лекарят се борел да спре кръвотечението на пациента. Накрая жената на жертвата се принудила да се обади в Бърза помощ.

Въпреки че едва не издъхнал на „операционната маса”, трансджендърът постигнал своето. Специалистите са категорични, че отрязаният орган не може да бъде върнат на мястото му, тъй като времето между отстраняването му и пристигането на спешните медици било прекалено много.

Джеймс Пенингтън е задържан. Повдигнато му е обвинение в нападение от първа степен с причиняване на тежка здравословна вреда.