Саудитският курсант, който уби трима души и рани 7 други в американската военноморска база "Пенсакола" в щата Флорида, е гледал заедно с трима други видеоклипове на масови разстрели на публични места.

Това се е случило малко преди въоръженото нападение, заяви американски служител пред Асошиейтед прес в събота.

Мохамед ал Шамрани е организирал парти в началото на седмицата, на които са присъствали трима негови сънародници, също курсанти в базата "Пенсакола".

Един от тримата е заснел самото нападение, докато други двама са гледали от кола случващото се, каза официалният служител.

Официалният служител заяви, че 10 саудитски курсанти са били задържани в базата в събота.

Припомняме, че атентаторът бе ликвидиран от властите.

Тече разследване, което трябва да установи дали нападателят е действал сам или е бил част от терористична клетка.

Проучват се негови публикации в социалните мрежи.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че саудитският крал Салман му се е обадил по телефона, за да изкаже съболезнования и съчувствие към семействата на загиналите.

Базата "Пенсакола", която се намира близо до границата на Флорида с Алабама, е голям тренировъчен център за военноморските сили и е дом на "Сините ангели", ескадрила за демонстрации на въздушна акробатика. В базата работят повече от 16 000 военнослужещи и 7400 цивилни.

ска военна база през тази седмица.

В сряда моряк простреля трима цивилни в историческата военна база Пърл Харбър в Хавай, убивайки двама от тях, преди да сложи край на живота си.