Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман заяви, че отношенията му с президента на САЩ Доналд Тръмп остават добри, наричайки твърдението на американския държавен глава, че Саудитска Арабия няма да издържи две седмици без подкрепата на САЩ, „недоразумение“.

Мохамед бин Салман заяви, в интервю за „Bloomberg“, че искането на Тръмп Рияд да плаща за военната подкрепа, която САЩ му оказват, е било неразбирателство, което се случва между приятели. „Е, знаете, понякога трябва да приемеш, че всеки приятел ще каже добри неща и лоши неща. Никой приятел няма да говори 100 процента добри неща за вас, дори в семейството ви“, заяви той.

Саудитският престолонаследник също така подчерта, че двуседмичният срок, който Тръмп даде на кралството без американска подкрепа, „не е точен“, тъй като Саудитска Арабия е съществувала много преди САЩ като държава. „Саудитска Арабия се нуждае от може би около 2 000 години, за да се изправи пред някаква опасност“, пошегува се той. На въпрос дали отношенията между Рияд и Вашингтон са се променили, Бин Салман отговори с не. „Обичам да работя с него (Тръмп). Наистина ми харесва да работим заедно и постигнахме много в Близкия изток, особено срещу екстремизма и екстремистките идеологии“, заяви той, отбелязвайки борбата срещу „Ислямска държава“ в Близкия изток.