26-годишна бразилска моделка пръсна 500 000 долара за 30 разкрасителни операции и накрая разбра, че външният вид не е най-важното.
 
Дженифър Памплона се пристрастила към пластичните операции, след като приятелят й, известен като живият Кен, починал. Памплона изпаднала в депресия и в един момент разбрала, че операциите са единственото нещо, което я карало да се чувства щастлива. И тъй като по това време хит била Ким Кардашиян, бразилката решила, че трябва да прилича на нея. „Всяко момиче иска да бъде секси като Кардашиян, станах обсебена от Ким”, споделя Дженифър.


 
Заради огромните си гърди обаче, в последните две години Памплона страда от силни болки в гърба. Когато най-накрая потърсила лекарска помощ, разбрала, че гръдният й имплант се е спукал. През февруари й предстои отново трябва да легне под ножа, за да й махнат имплантите. Бразилката обаче не смята да си слага нови и мисли да си почине известно време от пластичните операции. „Тежаха много, все едно държите две дини, истинско безумие. Мисля, че след като ми махнат имплантите, няма да си сложа други. Не искам да рискувам”, казва още красавицата.Освен операцията по увеличение на бюста, Дженифър си е правила ринопластика и липосукция. Но сега смята да се съсредоточи върху здравето си. "Не си представям какво е да не усещаш гърдите си, но ще се радвам, че болките в гърба са изчезнали. Преди правех всичко, за да бъда красива. Сега искам само да бъда здрава”, казва Памплона.


 
Сега тя се учи да се обича заради качествата, които притежава, а не заради външността си. И съветва всички момичета да постъпят като нея. 26-годишната бразилка се надява момичетата да се разкрасяват с помощта на козметика и спорт, а не чрез пластична хирургия.


 
„Научих се да обичам себе си, а не външността си. Искам и другите жени да обичат това, което носят в себе си”, казва Дженифър.

Превод: БЛИЦ