Млад жител на Юта е обвинен в убийство от първа степен, след като е прострелял и убил майка си на масата за хранене, а след това танцувал с 14-годишната си сестра до нейния труп.

Според Daily Mail 23-годишният Майк е бил под въздействието на наркотици, когато е влязъл в кухнята на 23 декември, където двете му сестри - на 14 и 17 години, и 43-годишната майка Виктория седели на масата.

Victoria Ramirez was allegedly gunned down by her own son at her home in Springville, Utah on Wednesday
Виктория

Младежът се присъединил към тях и започнал да яде. Но след това намигнал на 14-годишната си сестра и изведнъж насочил пушка към майка си. Според Daily Mail тийнейджърката станала, кимнала и отишла до банята. По-голямата сестра също напуснала стаята.

„Знам, че ще ме убиеш и те обичам“, казала Виктория на сина си, преди той да я застреля в тила и лицето - жената починала почти мигновено.

Малко след това 14-годишното момиче се върнало и погалило косата на майка си, след което тя и брат й започнали да танцуват около кървящото й тяло.

Mike Lopez allegedly shot and killed his own mum and then did a dance with his 14-year-old sister to celebrate
Майк

Междувременно 17-годишната им сестра се заключила в банята и успяла да излезе навън през прозореца. После се обадила на свой роднина, който веднага се обадил в полицията. Когато служителите на реда пристигнали на мястото, те открили Майк да седи във вана, пълна с вода.

Когато при влизането му в затвора младежът бил информиран, че е обвинен в убийството на собствената си майка, той кимнал в знак на съгласие и започнал да плаче. След това заявил, че някой го е принудил да го направи.

В кръвта на Майк бяха открити следи от марихуана, а 17-годишната му сестра каза на полицията, че брат й използва канабис с по-малката им сестра. 

Момичето също така твърдяло, че напоследък Майк се държал странно. Според нея той постоянно медитирал и вярвал, че се гмурка в различни измерения и разговаря със зли хора.

Според полицията 14-годишната сестра на обвиняемия по време на разпита се е държала също толкова подозрително. 

Например тя твърдяла, че майка й не е жертва, и започвала да се усмихва, когато я питат за танца с брат й. Освен това в един момент тийнейджърката започнала да пее и не проявявала никакви емоции.

Както стана известно, Майк е обвинен в убийство, освен това ще трябва да отговаря за домашно насилие в присъствието на дете и незаконно притежание на оръжие.