Доктор Шърли Райт е заявила, че Алберт Айнщайн е летял до военновъздушна база на САЩ, за да види извънземни и НЛО, съобщава "Дейли Стар".

Неотдавна появили се аудиозаписи разкриват, че през 1947 г. британският физик е бил заведен от свръхсекретни агенти в Розуел, Ню Мексико, за да изследва останките от разбит НЛО с извънземни вътре.

В изявлението се казва, че Айнщайн и асистентката му доктор Шърли Райт са били отведени на мястото по нареждане на правителството, за да изследват телата и мястото на катастрофата на "извънземното превозно средство".

Според думите на Шърли, тя се чувства длъжна да "разкрие истината". Тя казва, че Айнщайн, "най-известният физик теоретик на 20-и век", е бил помолен да посети тайната база през юли 1947 г., за да даде експертното си мнение.

На записа Райт казва, че тя и Айнщайн са били помолени да присъстват на "кризисна конференция", проведена в авиобазата заедно с други военни и учени.

Показан им е извънземен летателен апарат: "Беше с форма на диск, някак вдлъбнат. Размерите му бяха колкото една четвърт от хангара. Устройството бе повредено от едната страна. Корпусът на кораба беше покрит със светлоотразителен материал, но когато се приближихме до него, той стана съвсем матов."

"Айнщайн никак не бе разтревожен от това, че е видял явни доказателства. Не записах първоначалните му коментари в бележките си, но той каза нещо в смисъл, че не е изненадан, че са пристигнали на Земята, и че това му дава надежда, че можем да научим повече за Вселената. Според него контактът трябва да е от полза и за двата свята."

След това Шъри Райт разказва как те са видели самите извънземни.

Тя казва: "Някои експерти, включително и моят шеф, бяха допуснати да разгледат отблизо. За мен те изглеждаха еднакво, всичките петима извънземни. Бяха високи около метър и половина, без коса, с големи глави и огромни тъмни очи, а кожата им беше сива с лек зеленикав оттенък, но в по-голямата си част телата им не бяха разголени, тъй като носеха тесни костюми. Но съм чувала, че са нямали пъпове или гениталии."

След това тя е разказала, че е имало и друго посещение, при което един от извънземните е бил все още жив, и го е видяла да се "гърчи от болка", но е била изведена от сградата, докато на Айнщайн, който е имал друго ниво на разрешение, е било позволено да остане.

Д-р Райт също така е заявила, че се е заклела да пази тайна, и е казала, че посещението ще бъде отхвърлено по всички официални канали, ако тя внезапно проговори.

От фондация "Алберт Айнщайн" съобщават, че нямат данни за местонахождението на Айнщайн на тази дата.

Превод и редакция: БЛИЦ