Велосипедисти, пътешестващи в Нова Зеландия, открили на плаж калмар с дължина повече от четири метра, съобщава "Дейли Мейл".
Братята Даниел, Джак и Матю Аплин попаднали на гигантското мъртво създание рано сутринта на 26 август. Те го измерили с рулетка и позвънили в  Националния институт за водни и атмосферни изследвания.

Специалисти взели безгръбначното в лабораторията. По-късно те заявиха, че това е типичен представител на гигантските калмари - родът на дълбоководни калмари.Снимките на намереното морско същество събра стотици коментари в мрежата. Някои потребители се усъмниха, че на фотографиите е истински калмар, но повечето хора пишат, че неслучайно се страхуват да плуват край бреговете на Нова Зеландия.

"Хората се страхуват от акули. Ами ако срещнете под вода с такова създание?" - пише Джон Тауруа.

"Затова хората не живеят в морето", отбелязва Сам Скот.

"Видяхте ли го, а всъщност това е просто дете на гигантски калмари! Страхът ми вече има разумна обосновка ", - добавя Люк Йорк.

Ще сънувам кошмари как това същество ме изяжда ", пише Майкуиша Тайдман.Някои от коментиращите в интернет изразиха загриженост, че в последно време на плажовете в Нова Зеландия бяха открити твърде много мъртви морски обитатели. Други си спомниха, че калмарите са не само страшни, но и вкусни.

"Просто си представете колко много хора може да засити този калмар" - написа Дарън Полард.

Превод и редакция: БЛИЦ