Ури Гелер твърди, че през последните 50 години човечеството е било в контакт с извънземни. Когато ЦРУ твърди, че е получило потвърждение за способностите му за контрол на ума, той е поканен да се присъедини към НАСА.

През 1974 г. Гелер е поканен в базата на НАСА в Мериленд, където, по думите му, вижда факти, потвърждаващи съществуването на извънземни цивилизации.

74-годишният Ури Гелер казва, че му е било показано парче метал в сейф. Взел го и веднага осъзнал, че определено не е от Земята. Служителят на НАСА Вернхер фон Браун потвърдил, че е прав и че всъщност това е фрагмент от НЛО, който навремето се е разбил на Земята.

Ури добавя, че челюстта му е паднала, когато е видял съдържанието на хладилниците на НАСА. Той обаче подчертава, че няма право да говори за това, тъй като е подписал документи за неразгласяване.
Гелер заяви, че единственото, за което може да уверено да докладва, е, че отдавна сме в контакт с извънземни цивилизации.

Ури казва, че е изненадан от реакцията на американските власти на доклада за 144 възможни наблюдения на НЛО. Те все още не са сигурни какво е било всъщност. Въпреки че всъщност те знаят много повече, отколкото самите те заявяват.

Превод: БЛИЦ